Indoor mobiele telecom

Aan de bereikbaarheid in gebouwen en bedrijfscomplexen stellen we tegenwoordig steeds hogere eisen. Terecht, want de continuïteit van bedrijven staat of valt niet zelden met bereikbaarheid. WL Winet heeft alle expertise in eigen huis om indoorsignalen te optimaliseren. Die ervaring hebben we opgedaan onder uiteenlopende omstandigheden: bedrijfsgebouwen, bedrijfsterreinen, ziekenhuizen en stadions profiteren dankzij onze technische oplossingen van maximale bereikbaarheid.

Complete dienstverlening is verzekerd bij WL Winet. Al in het ontwerpstadium komen we met praktische oplossingen. Heeft u voldoende aan een wifi-indoorsysteem? Vraagt uw bedrijfsproces om de snelheid van glasvezel? En hoe gaat u om met de verplichting dat ook het C2000-systeem van hulpdiensten van uw netwerk gebruik moet kunnen maken? Vragen die WL Winet voor u beantwoordt en vertaalt in een helder radio ontwerp en engineering van de site.

Van advies tot en met installatie blijft het gehele traject in één hand. Zo zorgt WL Winet voor een gedegen integratie van uw netwerk met dat van uw provider. Ook de network-meting is voor rekening van specialisten. Wij beschikken over een Ib-wave licentie en kunnen onze klanten voorzien van een volledige radioplanning. Wij stellen de dekking in het pand vast en maken o.b.v. hiervan een uitgebreid radioplan voor onze klant.

Overzichtelijke as-built documenten maken het later eenvoudig mogelijk aanpassingen te doen aan uw installatie. En ook voor onderhoud en service kunt u bij WL Winet terecht.

Distributed Antenna System

Eén geïntegreerd netwerk voor mobiele telefonie, portofonie, semafonie, C2000 en andere signalen, met als resultaat: kostenbesparing en provider onafhankelijkheid!

Traditioneel wordt er in panden en kantoren voor elk HF (High Frequency)-signaal een eigen netwerk aangelegd. Dankzij een DAS, ofwel Distributed Antenna System is dit niet meer noodzakelijk. Via een DAS-systeem kunnen alle HF-signalen via één (actief of passief) antenne systeem worden verspreid en wordt er met één systeem de gewenste inpandige dekking voorzien.

Via het DAS worden alle mogelijke HF-signalen verspreid én de gewenste inpandige dekking bereikt. Het DAS van nu is daarmee geschikt voor onder andere:

 • Paging, PZI (Personen Zoek Installatie)
 • Portofonie (VHF, UHF): DMR, TETRA, C2000 (SCL)
 • GSM900/GSM1800 en UMTS
 • Private GSM
 • LTE

Voor de werking van DAS is van belang onderscheid te maken in:

Actieve systemen: systemen die het radiosignaal bewerken voor het door te geven
Passieve systemen: systemen die het radiosignaal (van buiten naar binnen) ongefilterd doorgeven

Voordelen van een eenduidige, generieke oplossing:

 • overzichtelijke en beheer(s)bare infrastructuur;
 • één netwerk en één leverancier voor al uw indoor wireless communicatie;
 • waarborging van optimale inpandige dekking;
 • berekende dekking;
 • kostenbesparend: één netwerk voor al uw HF-signalen;
 • betere bereikbaarheid en mobiliteit;
 • onafhankelijkheid: het systeem is geschikt voor iedere draadloze techniek en/of operator
 • toekomst vast

WIFI

WL Winet is wireless oplossingen en geeft een zeer onderscheidende invulling aan de combinatie van security en mobility. De producten van WL Winet zijn de enige die specifiek zijn ontwikkeld om ondernemingen te helpen met de uitdagingen die zij ondervinden op het gebied van mobiele gebruikers, de beveiliging en draadloze technologie.

De netwerkoplossingen van WL Winet integreren flexibele WAN, identiteit gebaseerde beveiliging en een continue beschikbaarheid van netwerkapplicaties. Naast een meetbaar goede performance zijn de oplossingen van WL Winet ook eenvoudig zelf te beheren. Daar waar veel organisaties zich tot voor kort alleen richten op “Guest Access” vergroot WL Winet het bereik aanzienlijk.

Zorginstellingen

Verplegend personeel met mobiele apparatuur, zoals laptop en PDA, kan gebruik maken van internet of het lokale netwerk. Het patiëntendossier kan realtime worden bijgewerkt vanaf iedere plek in de zorginstelling.

 • Verpleegkundigen kunnen patiëntengegevens aan het bed van de patiënt direct draadloos opslaan in het centrale digitaal dossier
 • Een draadloos netwerk biedt alle mogelijkheden tot uitbreiding denk bijvoorbeeld ook aan TV over IP
 • Hotspot met eigen inlogpagina voor bezoekers

Groot zakelijke markt

Flexibele werkplekken, deeltijdbanen en het nieuwe werken vragen om een moderne werkplekomgeving die gemakkelijk aangepast kan worden aan snel veranderende omstandigheden. Een draadloos netwerk of Wireless LAN is daarbij van onschatbare waarde.

 • Bezoekers kunnen ook gemakkelijk gebruik maken voor bijvoorbeeld presentaties
 • Hoog veiligheidsniveau door encryptie
 • Netwerk en internet toegang tot in alle uithoeken van uw kantooromgeving